AIK förvirrade med relativt svag start i Allsvenskan där det blev tre förluster på de fem inledande matcherna. Sen dess har dock AIK vaknat upp rejält och det framför allt defensivt. 


Noll insläppta mål sedan den tidigare matchen i säsongen mot gårdagens motståndare Malmö är ett väldigt starkt resultat, och en högst bidragande faktor till att AIK kunde ta revansch sedan den senaste förlusten nere i Malmö.

Nu har AIK lyckats nolla exempelvis ärkerivalen Djurgården, Göteborg och igår även just ovannämnda Malmö som kom till Stockholm med god självförtroende, då man tidigare besegrat Gnaget två gånger om – först på övertid i Svenska Cupens kvartsfinal och därefter i den femte omgången av Allsvenskan.

Igår var det dock just AIK som skulle glänsa igen och för femte gången i rad lyckas både ta en tre poängare, samt hålla nollan. Först var det Joe Mendes som tyckte sig ha gjort mål, dessväre för den 19-årige spelaren styrdes skottet in i eget mål av Malmös mittback Hadzikadunic.

Det suddade dock inte bort leende från Mendes som efter matchen hyllades stort av sina lagkamrater. 1-0 höll sig ända till pausvilan trots ett jätteläge i slutet av den första halvlek för gästande Malmö. Abubakaris skott träffade dock stolpen till AIK:s stora lättnad.

I den andra halvlek var det länge mållöst. Det ända fram till den 87:e minuten då MFF spelaren Chalus sänkte Kimpioka i straffområdet vilket resulterade i en straffspark för AIK. Den förvaltades av Larsson som satte det avgörande 2-0 målet.