Det är mycket som går AIK:s väg i detta nu. För två dagar sedan meddelades John Guidetti vara officiellt klar för klubben och spelklar från och med den 15 juli. AIK kunde därefter jubla även idag, det efter stormatchen mot Göteborg.


Stockholmsklubben AIK skapade rejäla rubriker i veckan. Det efter att John Guidetti meddelats vara spelklar för Gnaget och det redan i sommar, mer konkret den 15 juli. Guidetti har länge funnits på radarn hos AIK och redan under vintern diskuterades det om en möjlig övergång från den spanska klubben Deportivo Alavés – men den gången gick inte affären i hamn.

Stjärnan ansluter inte – kan bli klar till sommar

Guidetti står i detta nu på ett så kallad ”pre-contract” som sträcker sig från den 15 juli 2022 ända till den 31 december 2025.

Värvningen är dock inte det enda positiva när det gäller AIK. I dag stod IFK Göteborg för motståndet och Stockholmslaget jagade sin fjärde raka segern. Den första halvlek medförde inte så många målchanser men efter pausen hettade det till rejält i drabbningen. Göteborgsspelaren Wilhelmsson testade Nordfeldt i den 58:e minuten men AIK målvakten var med på noterna och stoppade bollen.

I den 64:e minuten var det hemmalaget som fick en jättechans efter att Göteborg strulade till det i straffområdet varpå gästernas Jallow styrde Otienos hårda skott rätt upp till ribban. I den 70:e minuten fick AIK en hörna. Den välslagna bollen letade sig till Bahoui som nickade bollen rätt in på en Göteborgsspelare. Returen hamnade framför Milosevic som pricksäkert satte ledningsmålet för hemmagänget.

Resultatet 1-0 stod sig ända till slutsignalen och AIK kunde därmed börja fira sin fjärde raka seger.