AIK ställdes mot Varberg under gårdagen. En match som AIK kontrollerade i det stora hela, det särskilt efter 1-0 målet som Varberg efteråt kritiserade starkt. Nabil Bahoui fälldes i straffområdet i den 27:e minuten, varpå kaptenen Sebastian Larsson gav hemmalaget ledningen i matchen efter den lyckade straffsparken.

Varbergs försvarare och lagkapten Jon Birkfeldt var rejält frustrerad över straffsituationen och domarens bedömning. ”Vi får inte göra någonting och de får göra allt möjligt. Jag har väldigt svårt att se att vi skulle få en sådan straff borta mot AIK. Vi börjar snacka om soft penalties hit och dit, om det här inte är en soft penalty så vet jag inte vad”, sa 25-åringen till Discovery Plus.

AIK kunde, efter det lyckade straffet, kontrollera händelserna i stort och städade av matchen. Det bland annat tack vare ett mycket stabilt försvarsspel som tränaren Bartosz Grzelak öste beröm över: ”En viktig seger för oss. Vi behövde komma tillbaka på vinnarspåret. Efter Malmö identifierade vi ett par saker som vi behöver göra bättre och vi träffar rätt där. Vi är stabila i försvarsspelet, mer kompakta än senast mot Malmö, och vi möter ett lag som har hittat ett bra sätt att ta poäng i Allsvenskan”.

AIK laddar nu för fullt inför Stockholmsderbyt på söndag, i den möter man Djurgården.