STOCKHOLM En äldre kvinna blev på tisdagskvällen utsatt för ett grovt bedrägeri. En bedragare besökte henne och tog smycken för ett större belopp.

Enligt polisens hemsida hade kvinnan tidigare under dagen blivit uppringd av en person som ljög om att någon handlat i hennes namn på ett elektronikföretag. För att stoppa den påhittade transaktionen kopplade uppringaren till en annan bedragare. Den låtsades jobba på banken och fick kvinnan att göra olika inloggningar med bank-id för att genomföra en överföring via swish.
Den överföringen misslyckades –  och i stället kom en person hem till kvinnan och hämtade smycken för ett större belopp, enligt polisen.se.
Kvinnan blev även meddelad att en patrull från polisen skulle komma förbi henne senare under kvällen – och det var därför hon kontaktade polisen vid 18:30-tiden på tisdagen. Hon undrade då om en patrull var på väg att träffa henne.

Bedrägerier på det sätt som kvinnan utsattes för är just nu mycket vanliga, enligt polisen.se. Telegraferna skrev också tidigare under tisdagen om att polisen uppmanar äldre personer att inte uppge sina kortuppgifter för okända som ringer.
Polisen kommer att utreda händelsen som grovt bedrägeri (smyckena) och försök till grovt bedrägeri (swishningen).