Hogwarts Legacy har äntligen presenterat sig i sin fulla glans och nu har vi alla fått en hel del svar gällande vad vi kan förvänta oss av det så efterlängtade och oerhört eftertraktade RPG spelet, som baseras på Harry Potters magiska värld.


Redan i början av den drygt kvart långa presentationen tappar man hakan. Att få se det majestätiska Hogwarts slottet i den visuellt oehört vackra grafiken får en omedelbar effekt. Utecklarna presenterar att spelaren kommer anlända till Hogwarts som en student. Spelkaraktären kommer vi (tack och lov) få skapa själva, varpå vi kommer att placeras i ett av de fyra elevhem.

Det intressanta är att vi ansluter till Hogwarts som en femteklassare. Det finns en förklaring till detta, spelkaraktären som vi skapar blir nämligen lite speciell och kommer urskilja sig till en del från de andra studenter. Vår karaktär kommer nämligen ha en ankytning till den forntida magi, något som hela huvudberättelsen kommer med största sannolikhet kretsa kring, på ett eller annat sätt.

Det finns naturligtvis faror som lurar utanför Hogwarts slott. Mörka krafter som äventyrar trollkarlsvärldens balans och vi kommer naturligtvis vara en nyckel till att upprätthålla säkerheten och försöka försvara vår värld.

Innan vi kommer ge oss an ”the bad guys” kommer vi först få bekanta oss med Hogwarts och dess närliggande omgivning som sådan. Samtliga platser som vi känner igen från böckerna och filmerna finns inkluderade. Stora salen, vid-behov-rummet (som kommer spela en viktig roll), svartsjön, förbjudna skogen eller närliggande byn Hogsmeade är bara några exempel på platser som vi kommer kunna strosa runt i.

Spelet kommer fokusera mycket på att lära oss trollformlerna som vi sedan kommer behöva använda i striden. Sett till presentationen ser stridssystemet väldigt komplext ut och här hoppas vi på att RPG genren verkligen lever till sitt namn och ger oss friheten i att själva kunna välja på vilket sätt vi vill strida. Att kombinera och utveckla & anpassa våra färdigheter ter sig som en central del i Legacys gameplay.

Presentationen har även visat oss att vi kommer få möjlighet att träffa på samt samla magiska djur. Så förutom att gå på lektionerna, utforska, strida, utveckla sin spelkaraktär med mera så kommer även detta inslaget, som är lite Pokémon liknande, in i spelet. Huruvida det kommer läggas någon större vikt på att samla (och kanske använda?) magiska djur är dock oklart i detta nu.

Presentationen förbryllar och bygger på de redan skyhöga förväntningar. Då kommer vi till det allra viktigaste. Hogwarts Legacy kommer lanseras under julperioden 2022. Detta innebär att mitten/slutet på december borde vara tiden då Hogwarts Legacy äntligen kommer ut till spelarna. Priset, storleken på spelet (som jag personligen tror kommer överstiga 100 GB), med flera är fortfarande oklart.

Därmed vill jag uppmana er alla att fortsätta följa oss, för Speltelegrafen kommer definitivt bevaka detta med stort intresse och rapportera till er det nyaste om Hogwarts Legacy.