15-årige Ardiwan sköts till döds med flera skott. Trots att flera ungdomar suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet så är det ännu ouppklarat.

Nyårsafton 2011 – hundratals människor har samlats kring Möllevångstorget i Malmö för att fira in det nya året. Nära torget bor 15-årige Ardiwan Samir och hans familj. Vid tolvslaget är familjen ute på gården för att titta på fyrverkerier och när det är dags att gå in igen så stannar Ardiwan ute en stund till.

Bara några minuter senare skjuts han ihjäl med sex skott. Två träffar nära hjärtat, två i bröstkorgen, ett i huvudet och ett skott snuddar vid handleden. Han körs till sjukhus där han får intensivvård men dödförklaras dagen efter.

Polisen har arbetat efter flera olika teorier och bara under det första året hölls 650 förhör med närmare 500 personer. Hela utredningen fyllde då 32 pärmar med utredningsmaterial. Månaderna efter mordet fokuserade polisen på ett antal pojkar som befunnit sig på gården i samband med mordet. Tre av dessa är både jämnåriga och bekanta med Ardiwan och de anhölls i mitten av april som misstänkta för inblandning i mordet. Ungdomarna är numera helt avskrivna från utredningen och nu, tio år senare, finns inga misstänkta för mordet och utredningen står stilla.

Polisen behöver allmänhetens hjälp för att komma vidare och kunna lösa mordet på Ardiwan. Har du information så kontakta polisen

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Källa: polisen och kvallsposten.se