Hammarby kör på som en väloljad maskin. Redan efter fem omgångar har man skaffat sig ett riktigt toppläge på jakt efter titel. Det är för tidigt att ropa hej – men att Bajen är verkligen på gång, ja det är ett solklart faktum.


Femte raka segern kom i bortamötet mot Sirius. Detta innebär att Hammarby lyckats med bästa start i Allsvenskan genom klubbens historia. Senast ett lag prydd seriestart med fem raka vinster var i 1996, då Helsingborg lyckades med konststycket att vinna fem raka matcher.

Matchen var länge oavgjord men i slutet av den första halvlek spräckte gästerna nollan när en rätt placerade Swedberg spurtade in i straffområdet och forcerade in 1-0 för Hammarby. Precis i början av den andra halvleken kom dessutom en ny kalldusch för Uppsala laget.

Det efter att Besaras perfekt slagna frispark hittade rätt in mot främre stolpen och Hammarby kunde fira på nytt. Målprotokollet avslutade kvällens protagonist Williot Swedberg, som i den 78:e minuten registrerade sitt andra mål mot Sirius – det efter att han nickade in slutliga 3-0 för bortalaget.

Hammarby laddar nu inför stormötet mot Malmö FF, som spelas kommande måndag den 2:a maj.