Torsdagskväll bjöd på match mellan BP och gästande Hammarby. Hemmalaget hoppades likt gästerna desperat på seger då bägge lag har haft en väldigt tuff start in på säsongen.


BP hade inför mötet endast en vinst på kontot från de tidigare sju spelade matcherna. Hammarby hade med inkasserade sju poäng något bättre utgångsläge inför drabbningen och det svaga favoritskapet visade stämma väl.

Bajen tog mycket riktigt tidigt över initiativet i matchen och första målet kom i den 27:e minuten. Efter Nevins högerhörna letade sig bollen till Wangerheim som placerade in 1-0 för Hammarby. Olyckligt nog för hemmalaget, som än en gång hamnade i trubbel och behövde jaga ikapp, kom det nya problem tio minuter efter Wangerheims ledningsmål.

Vinbergs skott styrdes av BP:s Wärulf och 2-0 för Hammarby var ett faktum. I den andra halvleken hade Hammarby i det stora hela fortsatt bra koll på läget och därmed lyckades gästerna försvara en oerhört viktig 2-0 seger. En allra första sådan på bortaplan i årets seriespel.

Detta innebär att Hammarby klättrar upp till en tionde placering, varpå BP ligger fortsatt näst sist med lika poäng som jumbolaget AIK – som BP för övrigt möter i en oerhört viktig duell på måndag.