Den nye Hammarby tränaren Martí Cifuentes är försiktig med att uttala sig om lagets mål för säsongen. ”Mitt fokus ligger på att vinna nästa match” säger han till Fotbollskanalen.


Den spanska tränaren som redan i 39-års åldern hunnit träna i flertalet länder runt om i Europa, har nu siktet inställt på gruppfinalen i Svenska cupen. Den spelar Hammarby imorgon på söndag i Tele2 Arena där Häcken står för motståndet. Hemmalaget behöver vinna för att avancera vidare till slutspel och Cifuentes är fullt fokuserad på uppgiften.

Hammarby har haft det turbulent på tränarfronten. Bara ett halvår lång blev Milos Milojevic vistelse, som därefter ersattes av just Cifuentes som anslöt i slutet av januari från danska klubben Ålborg. Cifuentes är hittills nöjd med övergången till Sverige och Hammarby. ”Det har varit väldigt bra. Väldigt bra välkomnande från alla i klubben och från spelarna”, säger den spanska tränaren till Fotbollskanalen.

Cifuentes har redan tränat i Sverige innan, då ledde han AIK:s akademilag. Så Stockholm är ingen ny adress för Cifuentes som nu jobbar med att Hammarbys säsong ska bli bättre än den förra. Han sätter vikten på att kunna hjälpa spelarna att utvecklas, att nå sin potential.  ”Jag försöker bara hjälpa spelarna med deras utveckling, det är därför jag är här”, säger Cifuentes.

Imorgon väntar en final i grupp E där Hammarby och Häcken drabbar samman. Bägge lagen har vunnit sina respektive matcher och står därmed lika poängmässigt. För bägge lag är detta nu en avgörande match för att kunna ta sig vidare i Svenska cupen.