Den 32-årige dammsugarbedragaren släpptes i november ur fängelset där han avtjänat straff efter att han lurat äldre personer i Söderort på pengar. Nu är mannen åtalad för en mängd liknande brott.

-Frustrerande, säger Joacim Karlström på Farstapolisen.

Han har sökt upp äldre i deras hem där han erbjudit hjälp med dammsugaren och därmed också fått tillgång till bankkort och koder. Han har varit verksam i Farsta, Högdalen, Årsta, Hammarbyhöjden och Hägersten. För att bli insläppt har mannen uppgett att filtret behöver bytas, för att inte dammsugaren ska börja brinna.

När han sedan fått betalt för den påstådda hjälpen ska han antingen fått bankkort och koder eller kontanter, uppger polisen.

Han åtalas nu vid Södertörns tingsrätt misstänkt för brott mot sammanlagt 16 personer. Brotten är rubricerade som grov stöld och grovt bedrägeri. De drabbade är alla över 80 år gamla.

– Han greps tack vare vittnesuppgifter. En av de som blivit lurade gav oss signalement och fordonsuppgifter som vi kunde länka till honom, säger Joacim Karlström.

32-åringen släpptes ur fängelset i slutet av november i fjol. Att han åter, mindre än ett år senare, misstänks ha lurat äldre upprör Farstapolisen.

– Det är enormt frustrerande, rent av bedrövligt, säger Joacim Karlström till mitti

32-åringen greps i juli.