Hammarby är återigen tillbaka i spel. Den första matchen sedan början på december lyckades Hammarby med på ett väldigt bra sätt, då man besegrade Sirius med 3:1 på bortaplan. 


Fotboll börjar sakta men säkert vakna till liv i Sverige. Nu inleds en period med flertalet träningsmatcher. För Hammarbys del blev det lördagens match mot Sirius som blev den första under det nya året.

Laget åkte till bortamatchen med en hel del förändringar. Den mest påtaglig sådan blev utan tvekan den nye coachen Marti Cifuentes. Den spanska tränaren kommer senast från sitt tränaruppdrag i danska Ålborg. Premiären för Hammarby blev en lycklig sådan, men resan har bara börjat.

Stockholmslaget ställde upp med två olika lag i varje halvlek. Det var hemmalaget som började duellen bättre och som lyckades ta ledning. Därefter var det dock enbart Hammarby som skrev sig in i målprotokollet, det med tre mål som säkrade vinsten mot Sirius.

Årets premiär blev därmed en vinnande sådan, både för spelarna men också för Hammarbys nya tränarackvisition Cifuentes som säkerligen gläds av att ha inlett det nya året på det vinnande spåret.

”Det fanns bra saker i spelet, och det fanns saker vi måste förbättra. Men grunden är bra. Jag är framför allt väldigt nöjd med de unga killarna.”, sa den spanska tränaren till Fotbollskanalen.