När Diablo Immortal tillkännagavs år 2018 på den så välkända Blizzcon blev det dödstyst bland publiken. Ingen kunde riktigt ta till sig att Blizzard på allvar tänkte göra Diablo Immortal tillgänglig enbart för mobila enheter – men så var det, åtminstone då.


Blizzard ändrar dock sin strategi och uppger att Diablo Immortal kommer mycket riktigt gå att spela även på PC. Varför Blizzard valde denna strategi är relativt logiskt med tanke på den feedback som de välkända utvecklare fått från sin hängivna spelarskara.

Sedan den oförglömliga Blizzcon 2018 har spelarna på alla möjliga sätt försökt bevisa för Blizzard hur mycket PC versionen faktiskt betyder för de. Och giganten inom spelbranschen lyssnade – PC versionen kommer att lanseras samma dag som versionen för mobila enheter, datumet är satt till den 2:a juni.

Diablo Immortal kommer erbjuda cross-play och cross-progression. Cross-play innebär att alla spelare kan spela med varandra, oavsett plattformen. Cross-progression erbjuder i sin tur möjligheten att spela på flertal enheter där alla framsteg sparas kontinuerligt, vilket ger spelarna mycket frihet.

Trots att Diablo Immortal på långa vägar inte kommer kunna konkurrera med Diablo IV (som vi tidigare skrev om och som förväntas bli en succé), så kan ett ”steg åt sidan” vara en välkomnande sådan i väntan på kommande stortiteln. Dessutom kan Blizzard eventuellt attrahera ny målgrupp, då det är första gång som Diablo vänder sig mot mobila enheter.