Det är oerhört turbulenta tider i Djurgården just nu. Både i spelartruppen och bland ledningspersoner har det nu presenterats nyförvärv som kan hjälpa Djurgården med att rädda sin plats i högsta ligan till kommande säsong. 


Ligans jumbolag Djurgården är i detta nu tio poäng ifrån näst sist placerade Timrå. Uppåt mot en 12:e plats, som skulle innebära räddning från kvalspelet har Djurgården just nu 11 poängs gap. Det är många poäng som ska plockas, och det är inga hemligheter att uppgiften blir en oerhört tuff sådan och kräver att andra matchers resultat under den resterande delen av säsongen förblir gynnsamma mot Stockholmslaget.

Däremot är det flera saker som talar för att Djurgården ska kunna bli riktigt vassa i de matcher som återstår. För det första har klubben äntligen hittat en ny huvudtränare. Den nya posten fylls med Joakim Fagervall, coachen som fick sluta i Malmö efter Malmös nedåtgående trend. Det ironiska i sammanhanget är att det blir just före detta Malmö tränaren som kommer jaga sin före detta klubb och som eventuellt kan komma att ställas mot Malmö i ett kvalspel.

Förutom tränarpositionen fyller nu Djurgården på med förstärkningar i truppen, vilket behövs. Det största nyförvärvet hittills har varit Dick Axelsson, men nu är det dags för ännu en till storstjärna att förstärka truppen, nämligen Marcus Krüger. Krügers meritlista är högst imponerande, 31 åringen är bland annat dubbel Stanley Cup mästare samt så har han vunnit VM guld med Tre Kronor. Han var också med och tog silver under den stjärnspäckade OS turneringen i Sotji.

Klubben har också fått reagera på Svedbergs skada och värvade till följd av detta den tjeckiske målvakten Alexander Salak. Salak kommer vara spelklar till helgen och borde vara tillgänglig för spel redan i morgondagens match mot Örebro.