Det blev en lyckad söndag för Djurgården som i sin andra match i Svenska cupen ställdes mot Brommapojkarna. 


Ett utsålt Grimsta IP fick se ett rivstart från bortalaget Djurgården som genom Victor Edvardsen tog ledning redan i den 2:a minuten. Edvardsen, som blev hjälten i premiären mot Brage efter att han gjorde matchens enda mål, visade även mot BP att han kommer bli en oerhört viktig pjäs för Djurgården under 2022.

I den första halvlek skulle det smälla två gånger till. Olyckligt nog för BP var det hemmalagets spelare Amadeus Sögaard som i den 41:a minuten nickade in bollen i det egna målet varpå 0-2 för bortalaget blev ett faktum. Innan första pausvilan utökade Djurgården sin ledning ytterligare, det när Rasmus Schüller via en styrning drämde in 0-3 för Djurgården.

I den andra halvlek blev det inga fler mål varpå Djurgården kunde fira en ny seger och tre nya poäng som innebär att Djurgården i detta nu ligger som etta i grupp C. Brommapojkarna ligger sist på en fjärdeplats.

”Jag tycker vi är lite mer offensiva idag än vad vi var mot Brage” sa Djurgårsspelaren Kalle Holmberg efter matchen till DIF TV. ”Vi får utdelning på lägena vi gör och sen när vi gör 3-0 innan paus så det är klart det blir en viss trygghet i andra halvlek”.