Det var den 9:e januari då Hanviken spelade sin senaste match. Därefter blev det ett ofrivilligt uppehåll på grund av covid pandemin. Igår blev det dock grönt i matchen mellan Karlskrona och Hanviken och Söderortslaget kunde återigen få känna på matchtempo i praktik.


Det blev dock ingen lycklig kväll för bortalaget Hanviken. Söderortslaget anlände till NKT Arena med nytillskott i laget. Den senaste ackvisitionen Axel Steen kommer nyligen från spel i Division 2, där han tidigare under säsongen spelat för Trångsunds IF. Poängmaskinen som snittat 12 poäng på 15 matcher förväntades kunna höja nivån på Hanvikens spel, som den senaste tiden inte har befunnit sig på topp.

Det skulle dock bli en lång kväll för det gästande laget. Karlskrona började skarpt och efter knappt en halv minut befann sig Blekinge laget i ledning. Den blev inte så långvarig, då Hanvikens Dennis Santesson lite senare i perioden kvitterade till 1:1. Bara drygt två minuter efter kvitteringen var det dock återigen dags för Karlskrona och Mikael Roslund satte 2:1.

Andra perioden började Karlskrona lika vasst som den första, och efter drygt en minut in i perioden utökades ledningen till 3:1, när Alexander Heiver nätade. Bara fem minuter senare var det återigen hemmalaget som kunde fira, när Ludvig Markman satte 4:1. Då var det väldigt lite som talade för att Hanviken skulle få med sig några poäng hem till Tyresö.

Så blev det inte heller. Istället fick bortalaget kapitulera än en gång, och det i den tredje perioden när Jesper Solomon Frisell avgjorde matchen med ännu ett lyckat periodstart för hemmagänget. 5:1 lyste på tavlan, men Hanviken skulle åtminstone putsa till siffrorna. Det såg kaptenen Felix Liljegren till att göra och reducerade ställningen till 5:2.

Hanviken får snabbt ladda om, för redan på söndag kommer Väsby på besök till Tyresö hallen. Då är det av yttersta vikt att laget är på gång. Det blir ingen lätt uppgift att ta sig an, då Väsby hittills presterat betydligt bättre än sina kommande utmanare.