BOTKYRKA

Tidigt på tisdagsmorgonen greps en man misstänkt för mord på den 12-åriga flickan. Insatsen gjordes på en adress i Stockholmsområdet och enligt vittnesuppgifter slog ett tiotal tungt beväpnade poliser till med kofot och sköldar.

 

Den gripne mannen ska ha varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro sedan i torsdags förra veckan. Han blev intressant i utredningen efter att tekniker säkrat hans DNA på föremål som kopplas till dödsskjutningen.

 

Adriana sköts ihjäl natten mot den 2 augusti förra året vid en rastplats i Norsborg, Botkyrka. Flera skott avlossades från en vit Audi och Adriana – som var ute med sin hund – träffades av misstag. I september föll tingsrättens dom mot de tre män som bland annat hållit i en automatkarbin, i en uppmärksammad musikvideo – en automatkarbin som senare användes vid mordet på Adriana. En av de tre dömda är rapartist och videon spelades in några dagar före mordet. Samma vita Audi som också syntes i musikvideon användes även som flyktbil vid mordet den hittades senare utbränd och dumpad i Sollentuna.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänks mannen som greps i morse även för mordförsök.