FARSTA

Idag, måndag, föll domen mot den 34-årige man som i våras körde in i flera butiker i Farsta centrum. Han döms till rättspsykiatrisk vård. ”Det var en väntad dom”, säger 34-åringens advokat Sara Haidari.

Det var vid 05-tiden på morgonen den 16 maj som mannen stal en bil i Upplands Väsby – för att sedan stjäla ytterligare en bil i Tensta – innan han styrde mot Farsta centrum och rammade flera butiker. Mannen saknade dessutom körkort.

För att ta sig från Farsta stal han ännu en bil. Han stoppades, av polis, vid Johanneshovsbron – efter att han backat in i den stillastående polisbilen.

Han har nu dömts för tre fall av grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov skadegörelse, grov olovlig körning, försök till våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott. Han ska också betala skadestånd till fyra personer och ett företag.

I den rättspsykiatriska utredningen har det fastställts att mannen begick brotten under påverkan av en allvarlig psykisk störning och döms därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Enligt domen var 34-åringen förbannad på Farsta stadsdelsförvaltning, men det framgår inte varför.

Mitti.se