NYNÄSHAMN

Ikväll, torsdag den 28 oktober, bjuder Nynäshamns kommun in till föreläsning om medberoende som vänder sig till dig som har en anhörig med beroendeproblematik. En föreläsning där Emil Häggbom och hans mamma berättar om sina erfarenheter av medberoende. 

Emil växte upp i en av Stockholms finare delar med en familjebild, som på ytan såg stabil ut, men som präglades av missbruk och medberoende. I de tidiga tonåren hade Emil kraftig ångest och klarade inte av att sköta skolan och som 13-åring, började alkoholmissbruket. Han fastnade i ett beroende med droger från 15 års ålder, desperation efter bekräftelse och känslan av att få tillhöra något ledde honom in i kriminalitet och utanförskap. Han arbetar idag som socialpedagog, föreläsare och konsult för att hjälpa ungdomar och vuxna med psykosocial problematik – en vardag han själv upplevde fram till 21 års ålder.

Vändpunkten för Emil kom när en person i hans närhet höll på att mista livet och själv inte hade förstånd nog att hjälpa till. Nu berättar han en häpnadsväckande historia om hur motgång kan bli framgång.

Dag: 28 oktober 2021
Tid: 18.30-20.00.
Plats: Aktivitetshuset Idun, Idunvägen 1 i centrala Nynäshamn, nedre botten.

Nynashamn.se