Den 12:e omgången utav Hockeyettan Östra blev inget vidare för Hanviken och framför allt Segeltorp – som registrerade ny storförlust mot ledande Hudiksvall. Huddinge lyckades att vinna på bortaplan och har nu avancerat upp till en tredjeplats.


För Hanviken, som under gårdagen gästade Testebo Arena för mötet mot Strömsbro, har händelserna gått vägen den senaste tiden. Laget har hittills överraskat väldigt positivt och spelat en effektiv hockey. Igår blev det dock en förlust i vad som var en stökig tillställning matchen igenom.

Hemmalaget Strömsbro började bättre och redan i den fjärde minuten kunde Appelquist kontra efter Hanvikens pucktapp i anfallszon och näta för 1:0. Det skull inte ta jättelång tid innan hemmagänget kunde utöka sin ledning, när Deutsch sköt in 2:0. Men bortalaget skulle komma in i matchen igen och det relativt fort när Ivar Sjölund, bara några sekunder efter 2:0 målet, klev fram och reducerade för Hanviken. Men där slutade också målfesten och resultatet 2:1 stod sig ända in till slutsignalen. Det som däremot inte slutade var det tuffa spelet som bägge lag bjöd på och det bara ösade på med utvisningar åt bägge lag.

Segeltorp spelade hemma mot Hudiksvall, en match som hemmalaget inte fick något chans i överhuvudtaget. Ledande Hudiksvall som för tillfället är helt överlägsna i ligan vann med hela sju mål och sköt hela 59 skott mot Segeltorps målvakt Victor Olsson, som hade en minst sagt jobbig kväll. Först nätade Henri Auvinen och kort därefter Christoffer Jansson för 0:2. Därefter fick dock Segeltorp en biljett in i matchen när Huddinge fick en straff mot sig, straffslaget lyckades dock inte Segeltorp förvalta.

Några minuter senare såg dessutom Marcus Linderborg till att det stod 0:3 på tavlan och några sekunder efter Linderborg nätade även Johan Lindholm. Då var inte ens 10 minuter spelade, men redan då kunde man konstatera att Hudiksvall skulle vinna detta. Lindholm nätade också i den fjortonde minuten och William Eckmyhl ökade till hela 0:6 innan periodens slut. Andra perioden innehöll inga mål, i den tredje däremot avslutade Christoffer Jansson målkalaset och med sitt andra mål i matchen punkterade tillställningen till 0:7.

För Huddinge som mötte Vallentuna på bortais var det viktiga poäng som stod på spel och laget klarade av att ta med sig alla tre. Det var dock hemmalaget som öppnade starkast efter att Dennis Finn-Olsson lyckades förvalta Vallentunas powerplay och nätade för 1:0. Huddinge skulle dock komma tillbaks och det genom Anton Kalte som såg till att kvittera duellen.

I andra perioden var det Huddinge som drog det längsta strået efter Hälleströms ledningsmål för gästerna. Hälleström var het och redan i början av den tredje perioden gjorde han sitt andra mål i matchen och ökade till 1:3. Vallentuna skulle dock ge sig chansen till poäng, efter att Finn-Olsson lyckades reducera med drygt sex minuter kvar utav matchen. Huddinge släppte dock inte in nån mer puck och lyckades försvara sig hela vägen och tog därmed en ny, viktig seger. 2:3 blev slutresultatet.

Tabellen är fortsatt väldigt jämn, mellan andra och femteplats är det inte en enda poäng som skiljer just nu. Hudiksvall fortsätter toppa och har inte förlorat en enda match hittills. Längst ner i tabellen hittar vi Segeltorp, som har endast tre poäng på kontot.