Hanviken är i en tuff position just nu. Laget har inte alls lyckats etablera sitt spel i Allettan Södra och befinner sig nu under sträcket, på en näst sista placering framför jumbolaget Skövde IK. 


Hanviken befinner sig för tillfället i en nedåtgående spiral. Trots att seriestarten blev en positiv sådan så har nu flertalet förluster registrerats, och tabellpositioner tappats. Resultatet är en näst sista plats.

Igår var det dags för Hanviken att ta sig an gästerna från Mariestad. Mariestad har den senaste tiden stått för stabila resultat och befinner sig precis i mitten av tabellen. Det var också gästerna som inledde gårdagens drabbning målmässigt, efter att Kedbrant gjorde 1-0. Hanviken kontrade dock när Nousiainen kvitterade ställningen till 1-1 efter effektivt samarbete med Santesson.

I den andra perioden var det återigen Nousiainen som skrev in sig i målprotokollet, när han efter en snabb vändning sköt in 2-1 för hemmagänget. Då såg det bra ut för Hanviken, men gästerna skulle komma tillbaka och det via ett powerplay mål. Några minuter senare smällde det på nytt, men då var istället Mariestad i ett mans underläge. Baklänges mål i powerplay sänkte Hanviken en hel del.

Trots detta lyckades hemmalaget komma tillbaka in i matchen och det kvickt när kaptenen Liljegren skickade in kvitteringsmålet redan i den första minuten av den tredje perioden. Därefter blev det inga fler mål och matchen fick avgöras i förlängning. Där var gästerna effektivare och Aronsson avgjorde till Mariestads fördel.

Det snöpliga avslutet blev en tuff sådan för Hanviken. Det ska dock tilläggas att Hanviken inte alls ligger så lång efter poängmässigt och har möjligheter att klättra relativt fort, såvida resultaten går Hanvikens väg framöver.

Närmast väntar HC Dalen som Hanviken gästar redan imorgon. Matchen spelas i Smedjehov med matchstart 19:00.

Resultat från match Hanviken v Mariestad
FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se