Bedrövelse, förtvivlan, frustration – dessa ord ligger förmodligen allra närmast beskrivningen gällande Djurgårdens kvalserie mot Timrå. Ett Timrå som till slut blev alldeles för mycket för Stockholmslaget och som därmed vann matchserien överlägset.


Nu är det klart, ikonklubben åker ur SHL och kommer under kommande säsong spela i Hockeyallsvenskan. Det blev klart efter dagens förlust mot Timrå med 3-0. Felslagna passningar, naivna dribblingar, skott som inte nådde sin destination – allt detta blev en avgörande faktor till att Timrå skaffade sig ett rejält övertag i matchserien och aldrig släppte taget om den.

Djurgården saknade stabilitet i sitt spel. Laget skaffade sig chanser, men allt som oftast lyckades man inte förvalta dessa och få med sig det så viktiga momentum. Den hade istället Timrå gott om, hela serien spelade de en väldigt aggresiv och anfallsglad ishockey som Djurgården inte hittade något svar på.

Timrå har i och med detta räddat sig kvar i SHL efter att man vunnit 4-0 på matcherna mot Stockholmslaget. För Djurgården är det dessvärre Hockeyallsvenskan som gäller kommande säsong, där kommer laget bland annat ställas mot rivalerna AIK samt Södertälje. Södertälje som även de har ett kval bakom sig, där man succesivt slog Troja-Ljungby med 4-2 i matcherna och därmed räddat sig kvar i Hockeyallsvenskan.