Google kommer framöver ändra prioriteringen gällande Google Stadia – ett streambaserad speltjänst som erbjuder den allt växande cloud gaming där spelarna inte behöver laddar ner själva spel utan kan ta del av de direkt via själva plattformen. 


Nu väljer Google att skifta prioriteringen en del kring sin streamingtjänst Stadia. Stadia som aldrig varit det så lyckade projektet som Google själva nog skulle ha önskat och hoppats på. Efter en minst sagt tveksam lansering har Stadia aldrig blivit något större succé och plattformen står i skymundan i förhållande till storspelarna som exemeplvis den nu så väldigt populära Game Pass som drivs av Microsoft.

Google väljer nu att agera och justerar riktningen för det framtida arbete gällande Stadia plattformen. Redan under sommaren kom det fram att infrastrukturen som sådan ska erbjudas till andra företag som satsar eller vill satsa på just strömmande speltjänster. Enligt Business Insider, som rapporterade om Stadias kommande strategi, ser det inte ut som att Google kommer prioritera att försöka få in nya spel till Stadia i dagsläget.

Samtidigt har det kommit ett uttal från teamet bakom Stadia plattformen som säger att Stadia fortsatt jobbar hårt för framtiden och planerar att under 2022 komma med över 100 spel. Stadia ser ett fortsatt ljus framtid för molnspelande och verkar fortfarande tro på sin plattform.