Hammarby storspelade på Tele2 Arena där Häcken stod för motståndet. En match som var av en direkt avgörande betydelse för bägge lag i kampen om en kvartsfinalplats.


Hammarby är segrare i grupp E. Det efter att Häcken besegrades med hela 4-0 vilket innebär att Stockholmslaget har tagit nio av nio poäng möjliga och kan därmed börja förbereda sig på en kvartsfinal.  Häcken var i början av matchen med ett tag, men därefter tog hemmalaget över initiativen totalt och Häcken rasade samman.

Första målet kom i den 38:e minuten när Bojanic forcerade in 1-0. Innan första pausvilan ökade Hammarby till 2-0, det tack vare Häckens självmål när Tebo Uchenna olyckligt placerade bollen bakom egna målvakten. En psykologiskt viktig mål för Hammarby som kunde gå till pausvilan med god självförtroende.

Hammarby forstatte leverera och i den 60:e minuten kunde Tele2 Arena fira på nytt, när dansken Andersen ökade till 3-0. Hammarby supportrar skulle få se ett till mål, det på tilläggstid när Paulsen avslutade söndagens målkalas till slutliga 4-0.

Till Hammarbys glädje är det en stor chans att laget får spela kvartsfinalen på hemmaplan, då man tack vare sina övertygande resultat kan komma att hamna bland de bästa gruppettorna – vilket säkrar en hemmaplansfördel.