NHL – drömmen för varje hockeyspelare. Den bästa hockeyligan är destinationen för de allra bästa spelarna i världen. I Sverige är det många klubbar som har fostrat fram de stora talangerna, och som nu kan vara oerhört stolta över sina spelare, men också över sin klubb i stort. I Stockholm är det Hammarby IF samt söderortsklubben Huddinge IK som är väldigt framgångsrika i detta arbete.


Bland de allra mest framgångsrika moderklubbar för de svenska NHL spelarna gällande perioden 2011/12 – 2021/22, hittar vi stockholmslaget Hammarby. De har lyckats allra bäst och fostrat hela sju NHL spelare – en högst imponerande siffra.

Men söderortsklubben Huddinge ligger också oerhört bra tilli undersökningen. För Huddinge delar nämligen en andraplacering med de allra största topplagen inom svensk hockey – Malmö Redhawks och Skellefteå AIK. Alla de här tre klubbar har var och en producerat fram fem spelare till den högsta hockeyligan i världen under senaste årtiondet.

Det är när man sätter klubbarnas storlek i förhållande till varandra som det anmärkningsvärda faktum kommer fram. För inte skulle många tro att Hammarby och Huddinge har tillsammans fostrat fler NHL spelare än Malmö och Skellefteå – ändå är detta sant och visar på att ishockeyn i Stockholm håller en forsatt hög nivå.

 

För mer läsning och en fullständig lista gå in på: https://www.hockeyettan.se/huddinge-hockey/nyheter/nyhet/?news_id=211327&fbclid=IwAR0xJw5dz0-iB9jgsOqCxUImGCUc4et7yvZ8JK1KbKfidRHtkqge-zGUm4o