HANINGE

Den 3 september går Haningedagen av stapeln – efter två års uppehåll på grund av pandemin. I år lovas extra festligheter eftersom Haninge kommun förra året fyllde femtio år. 

Haningedagen arrangeras på Poseidons torg med en stor scen, längs promenadvägen Eskilsstråket och i Eskilsparken kommer amfiteatern att bjuda på ett eget scenprogram.

-Äntligen får vi fira Haningedagen igen, och njuta av musik, dans, konst, kultur och andra härliga upplevelser tillsammans. Haninge är kanske inte den enda jubilaren som fått skjuta fram sin födelsedag på grund av pandemin, men nu kan vi också fira att Haninge förra året fyllde 50 år som kommun. Så välkomna allihop, på vårt stora kalas den 3 september, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Haninge kommun.

Programmet är inte helt klart och kommer att släppas successivt under vår och sommar, med såväl rikskända artister som lokala stjärnor. Alla aktiviteter kommer att ha fri entré. Dagen arrangeras av Haninge kommun och en lång rad lokala företag och föreningar deltar med olika aktiviteter och upplevelser.

-Jag och alla mina medarbetare inom kommunen ser fram emot att få visa upp det allra bästa med Haninge den 3 september, när vi firar Haningedagen tillsammans med lokala företagare, föreningar och våra egna verksamheter. Vi kan lova ett rikt och varierat program som passar alla åldrar, för såväl Haningebor som besökare i vår kommun, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör i Haninge kommun.