Då var det klart. Hanvikens SK kommer att spela Allettan även denna säsong. Avancemanget säkrades i gårdagens match mot Wings Arlanda, en match där Hanviken började svagt men där laget likt föregående match på söndag jobbade sig in i matchen och lyckades till slut vinna i övertid.


Det var bortalaget Hanviken som inledde duellen målmässigt, när Nordström fått ett läge efter en dålig uppspel från Arlanda. I början av den tolfte minuten lyckades dock Arlanda kvittera matchen, efter Hanvikens miss i försvarszon. Hemmalaget kunde i slutet av den första perioden gå till en tvåmålsledning. Först var det ett misslyckad uppspelsförsök från Hanviken som Andersson straffade med 2:1 och kort därefter kom 3:1 genom en finess från Blomqvist som lämnades helt fri framför Hanvikens mål.

Trots detta skulle Arlandas insats räcka enbart till en enda poäng efter att Hanviken kom tillbaka i den andra perioden. Först kom reduceringen genom Olssons skott och drygt fyra minuter senare kvitterade Hammarlund tillställningen efter en lyckad retur.

Den tredje perioden blev mållös och därmed höll sig 3:3 läget ända in till slutsignalen för den ordinarie speltid och förlängning väntade. Där var det Hanviken som blev effektivast och som lyckades ta extra poängen. De två poäng som Tyresö laget tog mot Arlanda gör att Hanviken säkrar en plats i Allettan.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se