Hanviken hade det tufft i helgen när Huddinge stod för motståndet. De här två lag kom från mycket övertygande insatser i föregående omgången när de bägge registrerade tämligen komfortabla vinster. Redan på förhand förväntades detta bli en tuff och underhållande match med många mål framåt, då bägge lag visat en bra offensiv på sistone.

Matchen började med en svängig period där bägge lag körde på från start. Det var gästerna från Tyresö som registrerade första målet genom Oskar Ståhl. Enbart en halv minut senare blev ställningen utjämnad när Huddinge nätade för första gången i matchen. Hanviken skulle dock åter ta initiativet och med sju minuter in i första perioden skickade Nousiainen in pucken. Hemmalaget kom dock väldigt snabbt tillbaka igen och Anton Kalte såg till att det stod 2:2 på tavlan. Rafflande start målmässigt lugnade därefter ner sig lite och i resten av första perioden kom det inga fler mål.

I början av andra perioden var det hemmalaget som för första gången i matchen kunde glädjas åt ledning när Kämpeberg överlistade Walldén. Det skulle komma mer från hemmalaget. Med drygt fem minuter kvar av andra perioden lyckades Huddinge med en tvåmålsledning, när Jonasson hittade med en perfekt passning Hälleström som säkrade 4:2. I slutet av andra perioden åkte gästernas Oskar Ståhl på en utvisning. Powerplay utnyttjades av Huddinge i början av tredje perioden och 5:2 blev ett dystert faktum för Hanviken som inte lyckades göra något åt Huddinges framfart. Huddinge bekräftade sedan sin seger via Hugo Sjölander som nätade för 6:2 innan gästerna kunde åtminstone reducera via Lundin till slutliga 6:3.

Huddinge ligger nu förre Hanviken en plats i tabellen, men bägge lag ligger för tillfället på 13 poäng. Hanviken kommer närmast få spela hemma mot Enköping i kommande omgång, matchen spelas på onsdag kväll.

Väldigt tungt är läget just nu för Segeltorp som gästade Pinbackshallen. Hemmalaget Wings Arlanda gick en relativ enkel seger till möttes. Wings tog ledning i den andra delen av första perioden när Hornborg styrde in 1:0. I andra perioden åkte hemmalaget Karlsson på utvisning och Segeltorp fick spela powerplay. Det blev ett lyckat sådan och till gästernas glädje blev det utjämnat.

Några minuter senare skulle dock Arlanda ta över igen, först nätade Harrysson-Karlsson och sedan Joel Linander vilket resulterade i tvåmålsledning för hemmalaget och en mycket tuff uppförsbacke för gästande Segeltorp. Men Segeltorp skulle få åtminstone lite vittring efter ett snyggt powerplay mål som Robin Carneholm stod för efter en mycket fin framspelning av Thulin och Franzén. Där var dock målprotokollet avslutat för gästerna och närmare än så kom man inte. Istället ökade Sarhus till 4:2 innan andra periodens slut.

I tredje perioden var det enbart hemmalaget som nätade och resultat 6:2 innebar tre nya poäng för Wings Arlanda samtidigt som gästerna åkte på en ny förlust. Segeltorp ligger fortsatt i botten av tabellen med 0 poäng på kontot efter åtta spelade matcher.

För Segeltorp väntar på onsdag matchen mot formstarka Huddinge.