Hanviken fortsätter gå segrande genom ligan. Laget har igår registrerat ny vinst efter övertid mot Visby/Roma. Tack vare detta innebär det att avancemanget till Allettan är ytterst nära och kan säkras redan under kommande omgång. 


Trots vinsten var det en tuff match för hemmalaget Hanviken som inte började idealt och som också inkasserade matchens första mål, när Visby/Roma nätade med drygt en halv minut kvar utav den första perioden och gick till ledning. I den andra perioden var det åter Visby som skulle komma till tals och som utökade sin ledning i mitten utav matchen till 0:2 genom Winbergh. Men där tog det stopp för Visby, åtminstone målmässigt.

Efter att bortalagets Sandberg ådrog sin en utvisning för interference kunde Hanviken reducera tillställningen i powerplay, det via kanon skytten Felix Liljegren. Därefter kvitterade Nousiainen duellen till 2:2 innan andra periodens slut. Ironiskt nog var det nära att Nousiainen själv gav gästerna segermålet, när han i den tredje perioden utvisades för hakning med endast en och en halv minut kvar utav matchens ordinarie speltid. Hanviken klarade dock att försvara sig i det tuffa läget och skickade matchen till övertid.

Där var det hemmalaget som drog det längsta strået och Christian Olsson avgjorde matchen för Hanvikens fördel. Två plockade poäng innebär att Hanviken kan spela sig till en slutspelsplats redan nu på onsdag, när man möter Wings på bortais.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se