Hanvikens SK öppnade sin resa genom Allettan på ett väldigt starkt sätt, efter att man lyckades besegra gästerna från Kalmar med 5:2. Närmast väntar ett Stockholmsderby där man möter Huddinge på bortais.


Tyresö Hanviken fick inleda säsongen i Allettan på hemmaplan. Hemmalaget lyckades framför drygt 260 åskådare inleda målprotokollet genom sin kapten Felix Liljegren, som gjorde 1:0 i powerplay. Läget skulle snart bli ännu bättre för Hanviken när Kalmar stökade till det i sin egen försvarszon och bjöd hemmagänget på 2:0, vilket Sundberg tog tacksamt emot.

Därefter skulle Kalmar trots allt komma in i matchen. Efter att Hanviken slarvade till det med för många spelare på isen så lyckades Kalmar reducera genom Markus Palmberg till 2:1. Efter pausen såg sedan Kalmar till att snabbt kvittera tillställningen, efter ännu ett mål i powerplay via Carl Sjöberg.

Det skulle trots allt bli Hanviken som återigen tog kommandot i matchen. Med knappa fyra minuter kvar utav den andra perioden sköt Ljungqvist in ledningsmålet och med enbart åtta sekunder kvar ökade Frederik Schlyter till 4:2.

Det blev lite av en spik i kistan för gästande Kalmar som inte lyckades kontra tillbaka målmässigt och Dennis Nordström kunde med två minuter kvar i den sista perioden säkra hemmavinsten med 5:2 i öppen kasse.

För Hanviken väntar nu ett Stockholmsderby och det redan på onsdagen då man ställs mot Huddinge. Matchen i Björkängshallen börjar 19:00.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se