Hanviken hade en riktigt tuff period efter juluppehållet. Matcherna gick inte lagets väg och Tyresö gänget tappade många platser i tabellen. Sedan fredags har dock formen skakats om rejält och Hanviken har återigen börjat vinna matcher. 


Revansch seger på straffar mot rivalerna Huddinge, bortavinst mot Skövde och nu även en hemmavinst mot andraplacerade Karlskrona. Hanviken är verkligen på gång och den senaste veckan har laget totalvänd på förusättningarna. För nu är en slutspelsplats inom räckhåll.

Det senaste mötet mot Karlskrona kändes på förhand som en väldigt svår, om inte lite av en omöjlig uppgift för Hanviken. Men Tyresö laget överraskade stort på sin hemmais och lyckades snuva Karlskrona på alla poäng. Matchen var en jämn sådan, men Hanviken började starkast när powerplay möjligheten kom deras väg.

Olsson såg till att ta ledningen för hemmalaget, en ledning som i den 12:e minuten utökades till 2-0 när Nousiainen och Olsson kontrade i det numerära underläge, där den sistnämnde återigen lyckades placera pucken bakom bortalagets målvakt Järvinen.

Karlskrona skulle dock komma tillbaka. Några minuter efter Olssons boxplay mål satte Andersson en reducering innan Grönhagen kvitterade tillställningen i början av den andra perioden. Därefter blev det en lång spelsekvens utan något mål och det såg ut som att lagen skulle skiljas åt som först i övertid eller efter straffar.

Så blev det inte, istället såg Hanvikens Schlyter till att stänga matchen och det med enbart 44 sekunder kvar av den sista perioden. Hemmalaget lyckades därefter att försvara sin ledning och vann därmed med slutsiffrorna 3-2. En oerhört viktig seger för Hanviken som nu kan bygga vidare på sitt starka momentum.