En ny match väntade under onsdagskvällen för Hanviken. Söderortslaget fick denna gång bege sig till Mariestad, där en stämningsfylld arena hejade fram sitt lag Mariestad BoIS till en ny seger.


Hanviken har det lite upp och ner under den senaste tiden. Laget har i en konkurrenskraftig Allettan serie lyckats samla på sig tre vinster, men har också åkt på fem förluster. Trots att tabellen är väldigt jämn, möjligtvis med undantag för de två topplagen Nybro och Väsby som hittills är väldigt svårslagna, så börjar det bli dags för Hanviken att börja plocka poäng. Det i synnerhet med tanke på att det sista och näst sist placerade laget har för tillfället endast tre poängs underläge mot Tyresö laget.

Men det var trots allt en relativt jämn drabbning i Mariestad och det måste konstateras att Hanviken var med i matchen ända fram till det sena 2:0 målet för Mariestad, som efteråt kunde ta matchen i hamn utan större bekymmer.

I den stämningsfulla arenan blev det hemmalaget som började allra starkast och som tog ledning redan i den fjärde minuten, när Johan Frick sköt in 1:0. Därefter skulle det länge bli en mållös historia, en där Hanviken hade många lägen att kvittera matchen men där målvakten Tobias Sandberg höll tätt. Närmast en kvittering blev Nousiainen som träffade stolpen.

Matchen böljade fram och tillbaks men till slut var det trots allt Mariestad som stängde butiken, det i den 56:e minuten när Jesper Lindéns kraftfulla projektil hittade förbi gästernas målvakt Viktor Lundahl.

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se