Hanviken tog emot Nybro Vikings under gårdagen i Tyresö Ishall. Efter förlusten mot Väsby visste hemmalaget att varje poäng kommer nu bli en avgörande sådan i en alltmer intensiv slutspelskamp. 


Det var ett mycket skotthungrig hemmalag som uppträdde i gårdagens möte. Nybro Vikings som hittills dominerar händelserna i Allettan Södra fick slita rejält för sina poäng i onsdagens bortamatch, som Hanviken till slut – tack vare sin låga produktivitet, missade.

Nybro började allra piggast. Redan i slutet av den andra minuten lyckades Lindström passa till Torchenyuk som städade pucken i öppen kasse.

Men det skulle snart stå lika på tavlan. I den åttonde minuten hittade Nousiainens skott en väg bakom bortalagets målvakt Johansson och 1-1 blev ett faktum.

Därefter gick händelserna lite snett för Hanviken. Först tappade man pucken i egen zon varpå Macklin fick fritt läge och utökade till 1-2 i matchen för Nybro. Med elva sekunder kvar av den första perioden utökade Schagerberg till 1-3 för bortalaget, som också skulle visa sig bli slutresultatet.

Hanviken kämpade hårt och försökte komma ikapp målmässigt. I den tredje perioden vann de skottstatistik med överlägsna siffror 12-2 och skapade flera vassa målchanser, men trots detta räckte laget inte till mot Nybro.

Närmast spelar Hanviken en direkt avgörande match sett till slutspelskamp när Vimmerby kommer på besök. Matchen spelas imorgon i Tyresö Ishall med start 19:00.