Hanviken går i årets säsong från klarhet till klarhet. Laget från Tyresö öser in poäng och attackerar de högsta positionerna i tabellen. 

För Hanviken, som trots allt är en liten klubb med små resurser, är detta ett stort succé och laget har siktet inställt på Alletan – igen. ”Vi var med där i fjol och tyckte det var häftigt och utvecklande”, säger sportchefen Mats Börjel till hockeyettan.se om Hanvikens fjolårsresa genom Hockeyettan, som också den varit en väldigt framgångsrik historia.

Börjel pekar på vikten av det grundarbete som Hanviken har lagt ner under försäsongen och pekar ut det som en anledning till varför Tyresö gänget fått ett så bra start i denna säsongens östra division. Börjel fortsätter därefter att prata om nyckelspelarna och nämner de, med facit i hand, mycket lyckade värvningarna som gjordes inför säsongen och som också de är en anledning till varför det gått så bra hittills denna säsong.

Några namn som sticker ut i Hanviken är utan tvekan backarna Georgsson, Kellerstam och såklart den rutinerade Carlsson. Forwards Santesson och Olsson tillsammans med fjolårets så produktiva forwardstrio som valt att stanna i klubben, det vill säga Liljegren, Sundberg samt Nordström utgör också de viktiga grundpelare som hela laget kan luta sig mot, både på och utanför isen.

Hanviken har under denna säsong registrerat åtta härliga vinster, fyra förluster under ordinarie tid samt en till förlust i övertid. Detta är precis samma facit som även de, för tillfället andraplacerade Väsby IK har. Tabellen toppas för närvarande utav Hudiksvall, som hittills har varit fullständigt ostoppbara.