Hanviken ligger mycket risigt till. Efter en mardrömssekvens i den andra perioden som i slutändan innebar en ny förlust är nu Hanviken helt beroende av andra lags resultat i jakt på en slutspelsplats. 


Tyresö laget har verkligen ställt till det för sig. Efter en mycket positiv början på matchen i Mariehus Arena, där bortagänget lyckades skaffa sig en tvåmålsledning tack vare Schlyters och Liljegrens mål i powerplay, kom ett ras och på mindre än tre minuter tappade Hanviken fattningen totalt.

Först reducerade Eriksson till 1-2 innan Persson drygt en minut senare kvitterade tillstälningen. Därefter satte Alanne 3-2 för Mariestad i den 30:e minuten och Hanviken var plötsligt efter målmässigt.Trots att Liljegren kvitterade till 3-3 i tredje perioden skulle först Norberg Aspnäs och därefter Lindén med ett mål i öppen kasse se till att Stockholmsgänget fick lämna Mariestad utan någon poäng överhuvudtaget.

Detta innebär att Hanviken nu inte har situationen i egna händer och behöver hoppas på att antingen Huddinge eller Vimmerby ställer till det för sig själva i de kommande omgångar. Om så inte sker är slutspelshoppet över för denna säsong.