Nu stundar sista omgången i Hockeyettan Östra där det nu ska spelas om en sista plats som säkrar avancemang till Allettan. De två lag som fortfarande kämpar om den är Huddinge och Visby/Roma. 


Sammanlagt fyra lag är redan färdiga för kommande spel i Allettan. Seriedominerande Hudiksvall, uppstickaren Hanviken samt Väsby och Strömsbro. En till plats ska dock fyllas och den innehar för tillfället laget från Huddinge, som just nu ligger precis på rätt sida av sträcket med sina 29 poäng. En plats lägre men med en fortsatt chans på Allettan sitter Visby/Roma, som har 27 poäng. För Huddinge är det tämligen enkel matematik. En seger, vare sig det är för två eller tre poäng innebär avancemang.

För Visby ser läget mycket svårare ut än så. Lagets enda chans att gå vidare är om man lyckas vinna mot Väsby på bortais, det med tre poäng samtidigt som Huddinge förlorar sin match i ordinarie speltid. Skulle Visby vinna och Huddinge förlora i övertid har vi ett läge där bägge lag har lika många poäng. I sådant fall blir det Huddinge som går vidare i alla fall, då man har bättre målskillnad. Men – differensen är endast fem mål, så i fall Visby skulle köra över Väsby så skulle inte Huddinges poäng räcka för avancemang.

Den solklara favorit till avancemang är dock ändå Huddinge. Huddinge spelar sin sista match på hemmaplan och möter seriens klart svagaste motstånd Segeltorp. Segeltorp har dessutom inget att spela för förutom den goda känslan en vinst ger, då laget kommer hamna sist i tabellen oavsett resultat. För Visby väntar istället en match mot Väsby och det på bortais. Väsby är dessutom ett lag som redan har avancerat vidare och har därmed mycket kvalité i truppen. Väsby spelar dessutom fortfarande om slutplacering och vill nog mer än gärna behålla sin tredjeplats.