Nu är det klart och avgjord. Södertälje SK har säkrat ett år till i Hockeyallsvenskan – det efter att ha besegrat Troja-Ljungby i den otroligt långa match, en sjätte sådan i den rafflande playout-serien. 


Tillställningen går in i sin femte period. Troja är lite aktivare, har möjligtvis lite mer tryck på SSK även om matchen i det stora hela är en jämn sådan. Då kliver Sjöberg fram på en kontring, han tar sig in i Trojas zon och serverar över pucken till Willman Borvik. Det som följer är en enorm jubel för den sistnämnde och alla hans lagkamrater, då Willman Borvik precis skickat med sitt träffsäkra skott SSK till Hockeyallsvenskan 2022/23.

Södertälje hade det långt ifrån lätt i en matchserie som kan ses som en av de tuffaste i seriesystemet som sådan. Att gå ner från SHL till Hockeyallsvenskan är jobbigt, men att gå ner från HA till Hockeyettan kan i många fall vara förödande ur många olika aspekter – för steget ner är en rejäl sådan. Den får Troja-Ljungby leva med nu, nästa år är det just Hockeyettan som väntar för smålänningar.