Matchen mellan Huddinge och Hanviken var en högst intressant sådan, inte minst på grund av att bägge söderortslag lyckades ta sig till Allettan och får nu kämpa om en kvalplats upp till Hockeyallsvenskan.


Huddinge hade mycket att bevisa i gårdagens match. Efter förra matchens klara förlust borta mot Nybro med sex mål skulle man nu ta sig an Hanviken, som till skillnad från Huddinge inledde sin resa genom Allettan med en seger mot Kalmar.

Det var hemmalaget Huddinge som tog kommandot i stockholmsderbyt och det med ett tidigt powerplay mål. Bara drygt en och en halv minut senare hade Huddinge redan en tvåmålsledning, när Felix Carenfelt gjorde sin andra mål i matchen – redan in på den fjärde minuten av den första perioden. Därefter forcerade Huddinge en puck till in i Hanvikens kasse, denna dömdes dock bort på grund av spelare i målgården.

Hanviken skulle få en ypperlig chans att reducera matchen, och spelet fem mot tre gav en viktig mål som gjorde att gästerna hade målmässigt kontakt med sin motståndare. Nordströms sena reducering räckte dock inte till. I den tredje perioden tog Huddinge tillbaka sin tvåmålsledning igen, när 3:1 sattes utav Sebastian Frantz.

Hanviken hittade återigen ett svar och denna gång var det Edvin Hammarlund som gav hopp till Hanviken. Gästerna räckte dock inte till i matchen och resten utav den tredje perioden hade Huddinge fullt i sin regi. Ludvig Westerlund ökade till 4:2 och Christoffer Usov satte slutliga 5:2 i öppen kasse när Hanviken gick för en reducering.

Bägge lag har nu tre poäng på kontot. För Huddinge väntar en bortamatch mot Mariestad som hittills är poänglösa. För Hanvikens del väntar också en bortamatch och det på söndagen när man ställs mot för tillfället slutplacerade Skövde.

 

FOTO: skärmdump från stats.swehockey.se