Det blev en tidig och väldigt känsloladdad seriefinal i Allsvenskan när Hammarby tog emot Malmö. Bägge lag har från start visat att de är att räkna med i kampen om titeln – trots att det är många omgångar som återstår. 


Tele2 Arena var värd för en tidig seriefinal när Malmö gästade Hammarby. Stormatchen var en högst hetsig sådan, där Hammarby varit i hetluften en och annan gång efter att ha varit på domaren. Det var också hemmalaget som spelmässigt förde matchen, åtminstone till en början då Skånelaget översköljdes av Bajens intensiva spel. Men Malmö, som är rejält skadedrabbade och fick spela stormatchen utan bland annat stjärnorna Kiese Thelin och Christiansen växte in i matchen, och började utmana Hammarby.

Den första halvleken blev mållös, istället för mål blev det en hel del irritation och hetsiga ögonblick som utspelade sig på planen. Några minuter innan slutet av den första halvleken blev hemmalagets Bojanic väldigt arg på domaren efter att han inte ha fått med sig en frispark i samband med en sitation där Malmö spelaren Rakip höll fast Bojanic. Den sistnämnde sprang raka vägen till domaren och skällde på honom – en händelse som belönades med gult kort. ”Det är klart, det ska vara lite rättvist va fan. Om inte jag får saker med mig klart jag måste agera, jag kan inte bara vara tyst”, sa Bojanic till Expressen.

En annan spelare som befann sig i hetluften var Bajenspelaren Mohanad Jeahze som byttes ut i den andra halvleken – det efter att huvudcoachen Martí Cifuentes varnades av en av domarna om att Jeahze var nära ett rött kort. Jeahze sa följande efter matchen. ”Tydligen hade fjärdedomaren sagt till Martí att jag var nära ett rött kort. Ett andra gula. Det hade blivit för mycket mot assisterande. Jag hade klagat för mycket. Minsta lilla så skulle jag åka ut”, berättade spelaren för Expressen om varför han fick bege sig mot bänken.

Trots att Bajen hade mest kontroll över tillställningen fick lagen dela på poängen, då varken Hammarby eller Malmö lyckades spräcka nollan. För Hammarby är detta första poängtapp sedan starten av årets seriespel, då laget registrerade fem raka segrar innan gårdagens duell. Hammarby behåller fortsatt serieledning med tre poängs försprång mot andraplacerade Mjällby samt med fyra poäng ner till gårdagens motståndare Malmö.