Segeltorps säsong i Hockeyettan har hittills varit allt annat än bra. Laget var långt efter prestationsmässigt bakom övriga lag i Hockeyettan Östra och i fortsättningsserien går det inte mycket bättre – laget ligger sist och kommer med allra största sannolikhet få spela kval.


I mitten av januari kom två vinster – då fanns det förhoppningar om att Segeltorp skulle kunna spela upp sig och undvika det ödesdigra kvalspelet. Därefter kom storförluster och Segeltorp faller nu allt djupare.

Igår stod Visby för motståndet. Visby som med 20 poäng och bättre målskillnad än Tranås ligger på en tredjeplats. Det blev en skottmässig överkörning med hela 35-9 trots att Visby slutligen vann med enbart 3-1. Det mycket tack vare Segeltorps målvakt Victor Olsson, vars oerhört starka insats ironiskt nog innebar en betydligt bättre procenträddning än sin motståndare – då Segeltorp lyckades göra ett mål på sina föga nio försök.

Men trots att Visby hade oerhört stora problem med produktivitet så räckte det ändå inte för Segeltorp, och det är precis där skon klämmer. Laget är prestationsmässigt alldeles för långt bakom sina motståndare. Det kommer matcher då och då när Segeltorp får allt på plats och lyckas vinna men aldrig lyckas man bygga vidare på momentum och klättra uppåt. Resultatet? Två vinster och nio förluster som innebär en jumboplacering i detta nu – tre poäng bakom Kumla.

Till en sjätteplats, som innebär räddning från det så jobbiga kvalet, är det ett gap på hela nio poäng. Med så få matcher kvar och med Segeltorps svajande form, innebär det mer eller mindre att laget kommer med allra största sannolikhet få kvala för att hålla sig kvar i Hockeyettan till kommande säsong.