HUDDINGE

Annika Norlin får Huddinge kommuns litterära pris till minne av Karin Boye. Förra året debuterade Annika Norlin som författare med novellsamlingen ”Jag ser allt du gör”. Hon är en av Sveriges mest ansedda artister och låtskrivare. 

 

Annika Norlin är född 1977  Östersund.

– Jag är superstolt över att ens få bli påtänkt till ett pris i Karin Boyes anda. Jag har ingen aning om hur mycket det märks för andra, men jag själv vet hur mycket Karin Boye har betytt för mig som skribent. Sextonåriga Annika med sin tummade Karin Boye-samling och Boye-citat på väggarna hade exploderat av glädje om hon vetat detta, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande.

Hon kan i en enda kort låt beskriva ett helt liv, en värld, en händelse som kan förändra allt. Hon beskriver själv sin strävan efter att hitta den absoluta känsloärligheten i inledningen till samlingen ”Texter”, som gavs ut vid hennes tioårsjubileum som artist.

 

Motiveringen lyder: ”På en cykel gjord av stål och med en ram av glöd bryter Annika Norlins berättelser genom isarna. Likt Boye ser hon de stora ögonblicken och allt du gör”.

Det är 22:a gången som priset delas ut och prissumman är på 25 000 kronor.