Årligen publicerar ansedda Newsweek en ranking av världens bästa sjukhus. Karolinska Universitetssjukhuset som för två år sedan kom på upp till topp-10 och åtsågs i år till världens åttonde bästa sjukhus.

Totalt finns över 2000 sjukhus på listan och i den publicerade rankingen pressenterades 250 sjukhus, här har Sverige 5 sjukhus representerade.

  • 8 Karolinska universitetssjukhuset – Sweden – Solna
  • 51 Akademiska Sjukhuset – Sweden – Uppsla
  • 131 Sahlgrenska Universitetssjukhuset – Sweden – Göteborg
  • 151-250 Norrlands Universitetssjukhus – Sweden – Umeå
  • 151-250 Universitetssjukhuset Linköping – Sweden – Linköping

– För tredje året i rad utses Karolinska till ett av världens främsta sjukhus. Det är en otrolig framgång för alla de medarbetare som gjort detta möjligt. Det gör mig både stolt och trygg att veta att såväl stockholmare som övriga i Sverige kan få ta del av den fantastiska vården som Karolinska erbjuder. Ytterst handlar det om att rädda liv och ge människor högkvalitativ vård i tid. Karolinska gör det med exceptionellt goda resultat, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M) i ett pressuttalande.

– Karolinska universitetssjukhuset har kapacitet att hjälpa patienter från hela Sverige så detta toppbetyg på sjukhuset är verkligen en vinst för hela Sverige. Nu tror jag alla har förstått vilken enorm tillgång Karolinska är. Världens åttonde bästa sjukhus och tredje bästa i hela Europa, fortsätter Irene Svenonius (M) i uttalandet .

Världens sjukhus har i över två år bedrivit ett krig mot Covid-19 och samtidigt har sjukhusens personal vårdat jordens invånare när de behövt vård, detta trotts de varit hårt underbammanade, stressade och utmattade. Det gör att all personal på sjukhusen runtom klotet förtjänar tapperhetsmedaj oavsett vart sjukhuset hamnat på Newsweeks lista.

Länk till hela listan: https://www.newsweek.com/worlds-best-hospitals-2022