Bombardemang av högsta klass, så skulle man kunna sammanfatta Modos uppträdande under gårdagens match mot Söderortslaget SSK i Hockeyallsvenskan. Hemmalaget var med i första perioden men efter det rasade det formsvaga SSK totalt och Modo tog över matchbilden, det främst i målproduktionen.


Modo inledde starkast och efter drygt fyra minuter in i första perioden sköt Woods 0:1 till bortalaget. SSK skulle hitta ett svar, det i slutet av den 12:e minuten när Sjöberg kvitterade till 1:1. Därefter lyckades Modo återigen ta ledningen, men innan första periodpausen lyckades Södertälje komma tillbaka än en gång.

Det, för SSK relativt lovande 2:2 resultat, försvann dock iväg i den andra perioden. Kanonaden startades av kanadensiske forwarden Sam Vigneault, som gjorde både 2:3 och 2:4 målet. Kämpande SSK lyckades inte hitta  något svar åt för tillfället andraplacerade Modo som i tredje perioden såg till att stänga matchen totalt. Det trots att Södertälje hade betydligt bättre skottsiffror än deras motståndare.

Ingman och Aagaard såg till att matchen blev avgjord till gästernas fördel. SSK lyckades trots allt med en reducering via Ljungman, men trettio sekunder senare satte Modos Bernhardt punkt för matchen. Slutresultatet blev 3:7. Detta innebär att Södertälje nu har förlorat fyra av de fem senaste matcher.

Effektivitetslektionen som Modo stod för måste Södertälje skaka av sig relativt fort. För ny chans på revansch ges redan imorgon, när serieledaren HV71 står för motståndet i Husqvarna Garden.