JÄRFÄLLA Nu rullas en härva av misstänkta assistansbedrägerier upp i Järfälla. Det handlar om 12 miljoner kronor i felaktiga utbetalningar, enligt polisen.se. Totalt misstänks sex personer för grova assistansbedrägerier och grova penningtvättsbrott.

Det var i förra veckan som polisen till och grep de misstänkta personerna på olika platser i länet.

– Det handlar om att en person som begärt assistens misstänks ha överdrivit sitt vårdbehov. Detta kan ha pågått under en längre tid och vi har tittat tio år tillbaka i utredningsarbetet. Under de tio åren handlar det om misstankar om felaktiga utbetalningar på 12 miljoner, säger Per Wedsmark, utredningsledare på bedrägerisektionen hos polisen i region Stockholm, enligt polisen.se.

Det handlar om vårdbehovet hos den som beviljats ersättning och att de assistenter som funnits inte har arbetat i den utsträckning som det begärts och getts ersättning för. De fyra som misstänks för grova penningtvättbrott är de som angetts ha arbetat som assistenter, skriver polisen på sin hemsida.

De gripna är både män och kvinnor och de två som misstänks för grova assistansbedrägerier är en man och en kvinna i 40-årsåldern i Järfälla kommun.

Samtidigt som de sex personerna greps togs bland annat datorer och telefoner i beslag. Nu ska det materialet analyseras och de misstänkta höras ytterligare, enligt polisen.se.