National League, också förkortad som NL är en plats där många svenska spelare har sin hemadress. Det finns flertal anledningar – den schweiziska högsta ligan håller hög kvalité, spelarna får väldigt bra betalt och landet som sådan är en plats som många söker sig till, inte minst för sitt vackra landskap.


Nu är det spikat! Marcus Krüger och Daniel Brodin kommer att spela i Djurgården kommande säsong. Krüger har tidigare länkats med just Djurgården och det ryktades om att den, för tilfället fortfarande ZSC Zürich anfallaren, skulle kunna vända hemmåt.

Tankar att få hem Krüger till Sverige och till Djurgården fanns redan inför säsongen, men då valde den dubbla Stanley Cup mästaren att stanna kvar i Zürich och fullfölja sitt kontrakt. Den tar dock slut efter denna säsong och därefter kommer Krüger tillhöra Djurgården – det ända till 2026, då den nya ackvisitionen valde att skriva på ett fyraårskontrakt med Stockholmslaget.

En annan återvändare blir Daniel Brodin. Honom hittar vi just nu spelandes i Fribourg-Gottéron. 31-åringen kommer dock även han att vända hemmåt efter säsongen. Brodin har också valt att skriva på ett fyraårskontrakt.

Från och med nästa säsong kommer Djurgården i och med detta få tillgång till två klasspelare som verkligen kan lyfta Djurgården. För tillfället hoppas både Brodin och Krüger att Djurgården lyckas med uppgiften att hålla sig kvar i högsta ligan. För det är mycket sannolikt att bägge nyförvärv inte är så sugna på att spela i Hockeyallsvenskan.

”Vi ligger skrynkligt till och det är vi väl medvetna om, och det är de också väl medvetna om, men det har jag påtalat hela tiden, att även fast vi har ett kortsiktigt fokus här och nu så måste vi också tänka i det längre perspektivet för att bygga det här hållbart. Annars kommer vi att stå där om några månader och undra vad som hände. Vi klarade oss, eller vi klarade oss inte”, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Djurgården har en lång väg att vandra i år, men framtidsvisionen finns på plats och laget har, så länge man lyckas hålla sig kvar i SHL, goda utsikter inför kommande säsonger.