LIVSSTIL/ STOCKHOLM Vad finns det för kemikalier i sminket, hörlurarna och kläderna? 

Det vill Miljöförvaltningen och utbildningsförvaltningen gå ut och informera tonåringar om.

Fokus för stadens kemikaliearbete ligger just nu på att skapa en giftfri miljö för just barn och unga. Därför går nu miljöförvaltningen och utbildningsförvaltningen ut gemensamt för att upplysa ungdomar om frågan, både i en kampanj men även i ett långsiktigt undervisningsstöd.

– Barn och ungdomar är extra känsliga för kemikalier då kroppen påverkas av många hormoner kopplat till utvecklingen, långt fram i puberteten. Många tonåringar köper sina egna saker, och därför känns det extra angeläget att de får info om vad som kan finnas i vanliga produkter som kan shoppas på nätet, säger Katarina Luhr (MP), miljö- och klimatborgarråd i Stockholm.

– Dagens ungdomar är mycket engagerade i frågor om miljö och klimat, och jag tror att de kommer att uppskatta informationssatsningen kring kemikalier, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholm.

Båda uttalar sig i ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Stockholms stad.

kemismart.se

Informationsinsatsen som nu går igång består av en kampanj på stadens stortavlor, annonsering i sociala medier och lanseringen av en ny sajt – kemismart.se