Det verkar ha lossnat för Stockholmarna. Två matcher = två vinster, det är Djurgårdens senaste facit. En sådan som Djurgårdens supportrar kommer vara oerhört glada och lättade över. 


Den över två veckor långa spelpausen som pandemin orsakat verkar ha kommit väl till hands för just Stockholmslaget. I förrgår var det dags att återigen äntra isen på Hovet. Förväntningarna var väl inte enorma, med tanke på lagets tidigare resultat och Leksands spel i år. Men trots detta blev det en seger för två poäng, efter att laget kämpade sig till vinst i straffarna.

Trots att matchen mot Leksand inte direkt var i Djurgårdens regi så gav den ett viktigt svar. Att laget kan avgöra 50/50 matcher till sin fördel, något som tidigare under säsongen har varit ett påträngande problem för just Djurgården som i många matcher höll jämna steg med motståndarna, men där det allt som oftast inte gick vägen i slutskedet utav matcherna.

Vinst mot Leksand var en trevlig sådan men den behövde bekräftas. Något som Djurgården fick göra redan igår och det mot gästande Oskarshamn. Smålänningar hade dagen innan vunnit mot fjärdeplacerade Frölunda och det stod klart att Oskarshamn skulle bli en mycket hård nöt att knäcka. Men det var just vad Djurgården hade lyckats med.

Nyckeln till framgång? Mot Oskarshamn var det ett lyckat Powerplay. Den började framgångsrikt redan i mitten av den första perioden när Cederqvist styrde in Bengtssons skott. 1:0 för hemmalaget. I andra perioden var det dags för ännu ett Powerplay mål och då dök den välrutinerade nyförvärv Dick Axelsson fram. Ett skott som styrdes in via Carey innebar en tvåmålsledning.

Den skulle däremot Djurgården förlora i tredje perioden och efter mål av Karlkvist och Olofsson stod det 2:2 på tavlan. Slutskedet av matchen skulle dock gå hemmalagets väg och det var en viss Rhett Rakshani som klev fram och gjorde slut på motståndarnas poängchans. Först bjöds han på en öppning och efter Oskasrhamns strul i försvarszon kunde han peka in 3:2. Rakshani såg sedan till att sätta punkt för matchen och det återigen i ett Powerplay.

4:2 är ett starkt resultat för Djurgården som nu har plockat fem poäng på de två senaste matcher och har närmat sig sina tabellkonkurenter som nu utgörs av Timrå och Malmö. Nu gäller det att fortsätta surfa på den vinnande vågen, för om Djurgården lyckas göra det så kommer det finnas möjligheter till att möjligtvis undvika ett kvalspel.