För inte så länge sedan informerade vi om Blizzards nya spel Diablo Immortal. Nu har Blizzard ett annat mobilspel i kikaren – denna gång rör det sig om den världskända Warcraft.


Det nya spelet heter Warcraft Arclight Rumble. Det kommande tillskottet till Warcraft universum presenterar sig som en snabb actionstrategi som kombinerar taktik med samlingsnöjet. Japp ni läste rätt, i Arclight Rumble kommer just samlingar utgöra en viktig del av gameplay som sådan.

De mini figurer, som med sin estetik påminner om klassiska leksaksfigurer, kommer ni kunna få samla på under spelets gång och genom det utöka ert storslagna armé. Enligt Blizzard kommer det finnas över 60 samlingsbara mini figurer och karaktärer.

Utvecklarna har bland annat uttryckt att de har inspirerat sig en hel del av tower defense genrén, men att deras spel mer liknar en variation på tower offence.

Spelet kommer erbjuda två spellägen bestående av en solo kampanj samt PvP strider. Det finns fem spelbara familjer: Alliance, Horde, Beast, Undead och Blackrock. Spelet kommer att lanseras i slutet av detta året och spelarna kan redan nu förhandsregistrera sig. De lyckliga kommer att bli utvalda till en så kallad beta test där man kan få provspela den nya titeln innan den lanseras.

Till skillnad från Diablo Immortal kommer spelet vara tillgänglig endast på de mobila enheter och operativa system Android och iOS. Blizzard planerar ingen PC version och Arclight Rumble kommer vara en så kallad free-to-play titel.