Det är tuffa tider, inte minst för hockeyn. Covid pandemin har ställt till det rejält under de senaste dagarna. Smittan innebär att matcher behöver ställas in och spelschemat får sig en och annan smäll. I Söderort är det Södertälje och Segeltorp som för tillfället ligger illa till.


Södertälje meddelade under söndagen via sina kanaler att denna veckans matcher ställs in på grund av att flertalet spelare i A-lags truppen blev smittade av Covid-19. Två matcher har man fått ställa in, mötet mot Karlskoga samt fredagsmatchen mot Modo.

Dessa matcher kommer att genomföras senare under januari. De nya matchdatum är den 16:e januari klockan 15:00, då Södertälje spelar på bortais mot Karlskoga, samt den 23:e januari – då matchen mot Modo ska genomföras. Det under samma klockslag och också den matchen får SSK spela på bortais.

Vi stannar inte där. Segeltorp har idag under förmiddagen meddelat att hela tolv spelare har testat positivt. Detta innebär att morgondagens match mot Hanhals ställs in och skjuts upp samt att hemmamötet mot Mörrum, som skulle spelats på söndagen den 9:e januari, just nu svävar i fara. Det förväntas bli klart under kommande timmar/dagar huruvida den duellen också behöver flyttas fram.