STOCKHOLM Under fredagen syntes två maskerade personer i Rinkeby och enligt uppgifter hade en av dem ett pistolliknande föremål.

Poliser som fanns i närheten rörde sig sig platsen och det inkom även uppgifter om att ljud som liknade skott hade hörts. Under sökandet fann polisen tomhylsor i Degerbygränd och en teknisk undersökning startades på platsen.

Under polisarbetet och i sökandet efter de maskerade personerna blev polisen beskjuten på Basargränd en bit ifrån platsen där man funnit tomhylsorna och polisen besvarade genom att använda sitt tjänstevapen.

Turligt nog blev varken polis eller gärningsman skadad under händelsen men däremot kunde polisen gripa en gärningspersonen som fördes till polisstationen för förhör, misstänkt för grovt vapenbrott och mordförsök.

Under tiden som den gripne gärningspersonen förhördes på polisstationen fortsatte polisens arbete på fältet med den tekniska undersökningen på Degerbygränd och Basargränd och utredningen för att ta reda på vad som hänt genom bland annat dörrknackning och efter nattens väl genomförda polisarbete kunde polisen på lördagsmorgonen meddela att två gärningspersonen är anhållna. Den ene för försök till mord och den andre för medhjälp till försök till mord.