STOCKHOLM Är du akademiker med specialistkunskaper inom it, juridik, kriminologi, sociologi eller ekonomi? Då kan polisyrket vara något för dig.

Att fler poliser behövs är ingen nyhet men känner du som akademiker att du vill byta bana kan polisyrket vara ett vettigt alternativ.

Så se till att vara tillgänglig den 8 mars för då arrangerar polisen ett digitalt informationsmöte. Det handlar om att den så kallade funktionsinriktade utbildningen är en alternativ väg in i polisyrket, enligt polisen.se

Utbildningen riktar sig till personer som har en akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet inom till exempel it, juridik, kriminologi, sociologi eller ekonomi.

Så har du eller någon du känner en av de specialistkompetenser polisen söker så kan man söka jobb på polisregion Stockholm, som barnutredare, finansiell utredare, IT-forensiker, kriminaltekniker, utredare bedrägeri, utredare brott i nära relation (BIN) och utredare i cyberbrott.

Den digitala informationsträffen ger en inblick i både yrket och utbildningen. Du kan även ställa frågor direkt via en chatt på träffen, som pågår i en timme, enligt polisens hemsida.